In Teheran werd gejuicht na de raketaanvallen op twee Amerikaanse luchtmachtbasissen.
Volledig scherm
In Teheran werd gejuicht na de raketaanvallen op twee Amerikaanse luchtmachtbasissen. © VIA REUTERS

Geen slachtoffers bij raketaanvallen in Irak: “Iran schoot om te missen”

Bij de Iraanse raketaanvallen op twee luchtmachtbasissen in Irak zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldt na een woordvoerder van de Amerikaanse regering nu ook het regime in Irak. Bij de aanvallen werden gerichte raketten gebruikt en in dit geval lijkt het erop dat Iran schoot om te missen, zei een anonieme Amerikaanse regeringsbron aan Bloomberg. Teheran beweerde eerder dat bij de raketaanvallen tachtig Amerikanen omgekomen zijn en dat er schade is aangericht aan Amerikaanse helikopters. In de Iraanse hoofdstad werd de militaire actie alvast op gejuich onthaald. Ayatollah Ali Khamenei noemt de aanval “een slag in het gezicht van de Amerikanen”.

39 reacties

  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    het lijkt erop dat ze aan een schaakspel bezig zijn ver van het front warm boven in hun bureel ! en laat de soldaatjes maar lopen in het veld en hun leven op het spel zetten in de naam van het land of in de naam van het geloof ! nu is het terug aan Trump zeker ?
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    Daar gaan onze centjes
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    het is vooral een slag in hun eigen gezicht! amper schade en geen slachtoffers, een bewijs dat Iran een blaffende hond is zonder tanden! wat een afgang!
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    En als we deze niet geloven gaan ze ons een andere wijsmaken.Er is daar een wereld machtstrijd aan de gang waar nog niemand het einde van gezien heeft.
  • Danny Damiaens

    4 jaar geleden
    Zolang de Amerikanen daar zijn kan de ayatollah van Iran niet de hele regio onder zijn macht krijgen en dat zal gebeuren.