AP
Volledig scherm
© AP

176 doden bij vliegtuigcrash in Iran, Oekraïense president wil “verantwoordelijken voor catastrofe” vinden

In Iran is een vliegtuig van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij neergestort vlak na het opstijgen in Teheran. Het toestel was onderweg naar Kiev. Niemand heeft de crash overleefd. Aan boord waren 176 inzittenden, bevestigt Ukraine International Airlines. Onder de slachtoffers zijn onder meer Iraniërs, Canadezen en Oekraïners. De oorzaak van de crash is officieel nog niet bekend en Iran weigert de zwarte dozen over te maken aan Boeing of de VS. De luchtvaartmaatschappij schort in elk geval alle vluchten naar Teheran op.

23 reacties

  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    "Iran zegt de zwarte dozen niet te zullen overdragen aan de VS of aan Boeing". Het is duidelijk dat die Iranezen iets te verbergen hebben. Dit "ongeval" doet sterk denken aan vlucht MH17 van Malaysian Air dat boven Oekraïene door een Russische raket, geleid door Russische speciale militairen, werd neergeschoten. Ook eigenaardig dat dit juist nu gebeurd. Zouden alle luchtvaartmaatschappijen niet onmiddellijk stoppen met boven Iran te vliegen?
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Als de slachtoffers over een groot gebied verspreid liggen wil dit zeggen dat het vliegtuig op een hoogte uit elkaar is gevallen en ik denk niet dat daar motorproblemen de oorzaak van zouden kunnen zijn.
  • Sandra Jennekens

    4 jaar geleden
    Vreemd, heel toevallig met al wat gaande is. Mijn hart bloedt voor de onschuldigen...
  • diane roelant

    4 jaar geleden
    Is toch wel heel toevallig op dezelfde dag als aanslag op amerikaanse luchtmachtbasis in Irak?
  • jeffrey gelders

    4 jaar geleden
    Exacte oorzaak kunnen we natuurlijk nu nog niet weten maar is het wel niet een beetje TE verdacht dat net NU een Boeing (Amerikaans bedrijf) neestort in Iran met alles wat er aan de hand is daar nu? Zou me niet verbazen als het met opzet neergehaald zou zijn. RIP aan de onschuldige overledenen.