Beeld ter illustratie, fietser.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, fietser. © Getty Images

HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol in het verkeer ook voor fietsers gelden?

Niet alleen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt dat fietsers met een paar glazen op nog mogen rijden, ook Groen is daarvoor te vinden. Zij zouden wél nog 0,5 promille in hun bloed mogen hebben. Sp.a vindt dat een nultolerantie voor alcohol voor iedereen van toepassing moet zijn, maar controles op fietsers moeten geen prioriteit worden. Wat denk jij? Moet de nultolerantie ook voor fietsers gelden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

159 reacties

  • m m

    4 jaar geleden
    Zelfs nuchter zijn vele fietsers een gevaar in het verkeer.
  • Ally Janson

    4 jaar geleden
    Brussel wordt er niet leuker op, al die regeltjes en 'big brother'gedrag.
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Openbaar vervoer houdt op 15 km buiten elke grote stad en na 24.00 h . De vakbond heeft het naar de filistijnen geholpen, de overheid veroorzaakt een anoraxistisch openbaar vervoer, door hun financiëel beleid. Blijkbaar zijn oplaadpalen zetten al een reuze probleem, moet je niet vragen wat die bestuurders eigenlijk zitten doen. Er zijn landen waar openbaar vervoer is op alle uren ,en waar de steden en de horeca leeft, dus het ligt ni et aan de nultollerantie.
  • Payam Muradi

    4 jaar geleden
    0.5 promile voor auto's en fietsers mogen het zelf kiezen .
  • Werner Tielemans

    4 jaar geleden
    Openbare dronkenschap is toch verboden maar is een restaurant en een cafe geen openbare gelegenheid. Dus zou er geen alcohol mogen geschonken worden.