De Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei.
Volledig scherm
PREMIUM
De Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei. © AFP

ANALYSE. Voor Iran volstaat dit als vergelding - voorlopig dan toch

Iran lijkt qua wraak genoegen te nemen met de aanvallen die het vannacht op twee Amerikaanse legerbasissen in Irak heeft uitgevoerd. Voorlopig dan toch. “De echte wraak zal het vertrek van de VS uit de regio zijn”, klinkt het in Teheran. Daar heeft Donald Trump misschien niet eens zo heel veel moeite mee. Maar dan is het wel Iran dat wint.

6 reacties

  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Hopelijk worden de Amerikanen uit Irak gezet zoals de motie in het Iraaks parlement werd gestemd. De Amerikanen zorgen in de regio enkel voor oorlog, geweld en vernieling. Ze hebben er niets te zoeken.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Het zou me niet verwonderen mocht dit alles als een boemerang in Trumps gezicht terugkeren! En als hij zijn verkiezingsbelofte wil waarmaken, "onze jongens terug naar huis brengen" en zich niet (meer) moeien in het Midden-Oosten, zal dat nu inderdaad gezien worden als een overwinning voor Iran.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De spanning is gebroken, de situatie is duidelijker. Beide intelligente heren, zijn in hun hart vredelievend en willen geen escalatie. Trump triomfeert opnieuw. Hij heeft een berekend, bijna voorspellend risico genomen en nu kan hij weggaan uit de regio, zoals (bijna vriendelijk) gevraagd door Iran (en zoals hij toch al van plan was). Schitterend scenario, en toch geen fictie!
  • paul tielens

    4 jaar geleden
    paul tielens hij zal geen tweede aanval meer doen want dan is hij zijn islamitich jobke kwijt, hij zal wel goed nadenken voor hij de Amerikanen nog eens aan valt,want dan mag hij het vergeten en zou het wel eens kunnen dat het terug wordt zoals vroeger.
  • Daniel Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Ze schoten om te missen , hoe hilarisch , niet dat ik een oorlog wil tussen die beide gekken , maar dit is toch wel al de beste mop van het jaar !