Qais al-Khazali (C), leider van een van de belangijkste facties binnen al-Hashd al-Shaabi, op de begrafenis van Abu Mahdi al-Muhandis.
Volledig scherm
Qais al-Khazali (C), leider van een van de belangijkste facties binnen al-Hashd al-Shaabi, op de begrafenis van Abu Mahdi al-Muhandis. © AFP

Pro-Iraanse militieleider in Irak: "Nu is de tijd gekomen voor het eerste Iraakse antwoord”

Een van de leiders van al-Hashd al-Shaabi, de koepelorganisatie van pro-Iraanse milities bij de Iraakse staat, heeft vandaag de Verenigde Staten bedreigd met een reactie die "niet minder groot zal zijn dan de Iraanse reactie". 

3 reacties

  • ricardo snauwaert

    4 jaar geleden
    en iedereen vergeet wat voor gruweldaden de amerikanen al hebben gepleegd ? genocide van inheemse bevolking , vietnam agent orange .........
  • Willy De Gieter

    4 jaar geleden
    En schrik dat we nu hebben, amai.
  • hasso Naciye

    4 jaar geleden
    Amerika moet nu oppassen van Iran . ik zou zeggen loop maar weg uit midden oosten usa .
  1. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”
  2. Geen slachtoffers bij raketaanvallen in Irak: “Iran schoot om te missen”

    Geen slachtof­fers bij raketaan­val­len in Irak: “Iran schoot om te missen”

    Bij de Iraanse raketaanvallen op twee luchtmachtbasissen in Irak zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldt na een woordvoerder van de Amerikaanse regering nu ook het regime in Irak. Bij de aanvallen werden gerichte raketten gebruikt en in dit geval lijkt het erop dat Iran schoot om te missen, zei een anonieme Amerikaanse regeringsbron aan Bloomberg. Teheran beweerde eerder dat bij de raketaanvallen tachtig Amerikanen omgekomen zijn en dat er schade is aangericht aan Amerikaanse helikopters. In de Iraanse hoofdstad werd de militaire actie alvast op gejuich onthaald. Ayatollah Ali Khamenei noemt de aanval “een slag in het gezicht van de Amerikanen”.