Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol in het verkeer ook voor fietsers gelden? Dit is jullie mening

Niet alleen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt dat fietsers met een paar glazen op nog mogen rijden, ook Groen is daarvoor te vinden. Zij zouden wél nog 0,5 promille in hun bloed mogen hebben. Sp.a vindt dan weer dat een nultolerantie voor alcohol voor iedereen van toepassing moet zijn, maar controles op fietsers moeten geen prioriteit worden. Eerst kwamen onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties in het debat.

60 reacties

  • hugo wouters

    4 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen dronken zijn en een paar pintjes of een glas wijn gedronken te hebben. Normen en waarden respecteren daar gaat het om. Dus ben ik absoluut tegen 0,0 promille maar behoud de 0,5 promille voor iedereen, ook voor de fietsers. En controleer maar meer aan de disco's en dansings daar vertrekken de meesten onder invloed.
  • Jonathan Bauwens

    4 jaar geleden
    Je kind moet maar eens sterven, door dat je een manoeuvre van een zatte overmoedige fietser probeert te ontwijken. De een grote reden dat er geen nultollerantie is dat de overheid zoveel poen schept op deze drug.
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    Die nultolerantie is er enkel om meer boetes te kunnen geven en dus geld te kunnen incasseren. Bij invoering zal plots het aantal drankcontroles verdubbelen, let maar op.
  • Eddy Van De Velde

    4 jaar geleden
    Ook met de auto hoeft nultollerantie niet, wel meer controle.
  • Walter Kennes

    4 jaar geleden
    Nultolerantie voor iedereen!
  1. “Vijf alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector fronst wenkbrauwen bij nieuwe wet op alcoholreclame

    “Vijf alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector fronst wenkbrau­wen bij nieuwe wet op alcoholre­cla­me

    De nieuwe wetgeving rond alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Volgens de nieuwe regels zouden er gezondheidswaarschuwingen moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet betekent dit volgens ‘VTM Nieuws’ dat er op bijvoorbeeld elke parasol met bierreclame ook nog vijf alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Na een jaar moeten de parasols aangepast worden met nieuwe slogans. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol in het verkeer ook voor fietsers gelden?

    HET DEBAT. Moet nultoleran­tie voor alcohol in het verkeer ook voor fietsers gelden?

    Niet alleen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt dat fietsers met een paar glazen op nog mogen rijden, ook Groen is daarvoor te vinden. Zij zouden wél nog 0,5 promille in hun bloed mogen hebben. Sp.a vindt dat een nultolerantie voor alcohol voor iedereen van toepassing moet zijn, maar controles op fietsers moeten geen prioriteit worden. Wat denk jij? Moet de nultolerantie ook voor fietsers gelden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.