Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

Informateursnota gelekt: N-VA is tevreden, PS iets minder

“Een stap in de goede richting”, beschrijft N-VA de nota van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). “Een rechtse nota”, vindt de PS dan weer. En in liberale kringen duiden ze de nota als “mossel noch vis”. De perceptiestrijd over de federale formatie barst opnieuw los. 

52 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Zoals nu blijkt ook de NV-A de partij van vernieuwing en verandering bakt er niets van, ze zwijgen zich dood want ze hebben van de macht en geld geproeft die hun partij kas zo weelderig spijst , het wordt tijd dat ze afstappen van het gezwans en twijfel SVP stop die circus, en he voor verandering in de still van het confederalisme zoals in Zwitserland een regering met 257 parlementairs voor het Federale en de gewest regeringen, wat doen dan met 500 op overschot.
  • Willem Pots

    4 jaar geleden
    Lieve mensen, maak toch ook eens uw eigen rekening... Iedereen wil meer geld krijgen en toch minder werken. Mensen gaan meerdere keren per jaar op reis, liefst zo ver mogelijk, willen de nieuwste smartphone, twee wagens op de oprit, een kast van een huis, enzovoort. En dan maar klagen dat ze het eind van de maand niet halen? Mijn beste raad: spaar ZELF voor later, dat deden onze (over)grootouders ook.
  • Ronny Lomry

    4 jaar geleden
    Ik walg er van dat de Vlaamse partijen nog steeds niet aan één zeel trekken, dat is over de taalgrens wel even anders wat ook onze zwakte bloot legt. En ze weten het goed daar , hier in Vlaanderen beter mekaars poten afzagen om toch maar mee aan de macht en de vetpotten te kunnen zitten. En wij als burger we stonden erbij en keken ernaar naar vol ongeloof.
  • Willy De Neef

    4 jaar geleden
    Wij,de kiezers,moeten zelf maar eens begrijpen wat we wel of niet kunnen krijgen. Dat de regeringsvorming zo lang duurt,en zonder resultaat is betekend maar een ding. Er is geen coalitie mogelijk tussen partijen die geloven herverkozen te worden als ze doen wat moet gedaan worden. Want dat is het uiteindelijke doel van de partijen,herverkozen worden,dus blijven bestaan . De Neef Buggenhout
  • Daniel Wouters

    4 jaar geleden
    Het ambtenaar pensioen verminderen,ik dacht het niet,bij wie moet de politieker zijn om informatie te krijgen bij de ambtenaar,wie hou de ministeries daar recht de ambtenaar,wie formuleerde mee wetsvoorstellen de ambtenaar,iedere politieker weet dat hij in z'n eigen voet schiet als hij de ambtenaar iets in de weg legt,dus binnenkort weer opslag voor de ambtenaren,joepie.