E313 weer open na zwaar ongeval met Nederlandse vrachtwagen

© BFM

De E313 in Herentals is weer open voor alle verkeer. Na vier uur puin ruimen, is de Nederlandse vrachtwagen die er ter hoogte van de wegenwerken door de middenberm ging, getakeld en kan het verkeer weer door.

Het ongeval gebeurde rond 03.50 uur, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Een vrachtwagen die in de richting van Antwerpen reed is om een nog onbekende reden ingereden op een betonnen jersey die de beide rijrichtingen van elkaar scheidt.”, aldus Bruyninckx

De ravage was enorm. De truck was door de betonnen afscheiding gevlogen en tot stilstand gekomen op de andere rijrichting. Brokstukken lagen overal verspreid en om het nog erger te maken lekte de diesel van de trekker op de snelweg. De brandweer zou uiteindelijk vier uur nodig hebben om dat allemaal op te ruimen en om de signalisatie weer op zijn plaats te zetten. De vrachtwagenbestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Pas rond 7.45 uur kon de snelweg weer opengaan voor alle verkeer. Zolang moest iedereen omrijden via een lokale omleidingsroute. Al voegt Bruyninckx er wel onmiddellijk aan toe dat er op een zondagochtend zo weinig verkeer is dat er nooit file gestaan heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen