BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaamse woningprijzen vorig jaar vier keer harder dan inflatie gestegen

In 2019 zijn de woningprijzen in Vlaanderen met 3,52 procent gestegen, vier keer sneller dan de inflatie (0,76 procent). Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van makelaarsgroep ERA en de KU Leuven. Het is al tien jaar geleden dat het verschil tussen de inflatie en de stijging van de woningprijzen zo groot was. Wel verwachten de onderzoekers dat het afschaffen van de woonbonus in de komende jaren een prijsdempend effect zal hebben.

24 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Een eigen woning wordt voor steeds meer mensen onhaalbaar. Te laag inkomen, te weinig spaargeld, dus niet solvabel volgens de bank. Ze mogen dan gaan huren en maandelijks meer huurgeld betalen dan wat een lening zou kosten. Is dat negatief? Eerder positief? Ik zou het niet weten. In elk geval ben ik wel blij met mijn huis, ook al zal ik er niet in blijven wonen tot aan mijn dood.
  • danny buyse

    4 jaar geleden
    Heb er eens diep over nagedacht! Na een enorme babyboom in de jaren 50 en 60 heb je nu de enorme vergrijzing. Die massale vergrijzing zal opgevolgd worden door een massale toeloop naar de rusthuizen om dan een massale sterfte te hebben. Wat gaat er dan gebeuren met al die eigendommen van al die mensen die naar rusthuizen gaan om dan uiteindelijk te sterven? Zal er dan geen overaanbod zijn?
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Die van de immo's moeten hier toch goed aan verdienen zonder weinig te doen. Hoe hoger de verkoopprijs hoe meer ze in hun diepe zakken steken.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Volgens onze slimme en alwetende ministers, gaan de huizenprijzen dalen, en daar moeten we in geloven.
  • herman de genst

    4 jaar geleden
    prijzen mogen stijgen zo veel ze willen , of men kan het betalen of niet . men is in een tijd beland waarin men een keuze moet maken , of men leeft om zijn schulden te betalen of men is gelukkig met wat men heeft en wanneer daar geen eigen woning bij hoort is dat ook maar zo .