Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote werden in de nacht van 20 op 21 november opgepakt in Ivoorkust, na een vlucht van 23 jaar.
Volledig scherm
Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote werden in de nacht van 20 op 21 november opgepakt in Ivoorkust, na een vlucht van 23 jaar. © Gendarmerie Nationale

Duivelskoppel wordt uitgeleverd: Van Acker en Lacote na 23 jaar vluchten op weg naar België

Hilde Van Acker (56) en Jean-Claude Lacote (53) zullen dan toch aan ons land worden uitgeleverd. Dat zegt Kris Vincke, advocaat van Van Acker, op basis van contacten met zijn cliënte en wordt intussen ook bevestigd door het Brugse parket. Van Acker en Lacote waren 23 jaar op de vlucht voor de Belgische justitie na een moord in 1996 in De Haan en werden in november 2019 opgepakt in Ivoorkust. Kris Vincke hoopt op een nieuw proces voor zijn cliënte, die levenslang kreeg voor de moord.

39 reacties

  • Carina Goedertier

    4 jaar geleden
    Topgangsters, blut, en ziek maar wees welkom in Belgie. Wij verwelkomen jullie met open armen. Jullie krijgen de beste zorgen. De brave burger betaald er toch voor. Zij hebben echter wel jaren bijgedragen.
  • Ronny Cockuyt

    4 jaar geleden
    Waren ze niet opgepakt geweest,ging die ook naar belgie niet gekomen zijn voor die kankerbehandeling.
  • christophe laporte

    4 jaar geleden
    Het grootste crapuul is nog die advocaat. Die nog zonder verpinken durft te beweren dat haar drijfveer niet de ziekenzorg is maar schoon schip maken met haar verleden. Je moet het kunnen...dit zeggen zonder rood te worden.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Objectief gezien is levenslang voor slechts hulp leveren aan een moordenaar een veel zwaardere straf dan gewoonlijk. Moordenaars krijgen zelf slechts zelden levenslang in België. Is gewoon omdat ze niet aanwezig was en dus geen verdediging had. Ze heeft recht op een correcte straf.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Gratis luxe hotel gratis medische verzorging ZONDER enige beperking van Maggie daarom is het Belgische paspoort zo gegeerd bij alle profiteurs over de hele wereld