2019 was een recordjaar voor de goudprijs.
Volledig scherm
PREMIUM
2019 was een recordjaar voor de goudprijs. © iStock

2019 was het beste jaar voor goud: is investeren nog altijd verstandig en wat zijn je andere opties?

De goudprijs steeg vorig jaar met maar liefst 18 procent. Dat maakte van 2019 het beste goudjaar sinds 2010. Voor dit jaar worden eerder magere resultaten verwacht. Is het edelmetaal nog altijd een ‘veilige haven’ voor beleggers? En wat zijn andere opties voor je geld, buiten het spaarboekje? We vroegen het aan onze experts.

9 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Van de laatste 20 jaar waren er maar 2 jaren waar je op dit moment nog in het rood zou zitten met goud. Goud is geld, altijd geweest en zal altijd zo blijven. In vergelijking met goud is er geen enkele FIAT valuta die zijn waarde heeft behouden in de geschiedenis van de mensheid.
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    luister nooit naar "de experts". dit gaat over sparen, vastgoed en andere zaken. "de experts" zijn spreekbuizen voor de bank;immo;notarissector.zelf gezond verstand gebruiken en gezond verstand is zeer schaars geworden.
  • Miriam De Pauw

    4 jaar geleden
    Het gevaarlijkste dat je kan doen op lange termijn is je geld op een spaarrekening laten staan. Aandelen èn goud zijn in deze tijden (van hoge schulden en politici die met MMT afkomen) 10 keer veiliger maar dat krijg je aan veel mensen niet uitgelegd.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Goud en zilver is hetzelfde als een verzekeringspolis onderschrijven. Zilver zal het nog beter doen dan goud omdat deze achter loopt, een kleine markt is en naast de sieraden ook een grondstof is voor de industrie. Met de opkomst van de elektrificatie staat deze aan het begin van een gigantische stijging. Voor de durvers zijn zilver en goudmijnen de echte goudmijnen. Je mag wel geen hartleider zijn.
  • Peter hermans

    4 jaar geleden
    Goud in bezit sinds 2007. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt dit nu te verkopen, het beste moet nog komen. 5000$ is minimum gezien de giga schulden wereldwijd en money printing (bv repo market US)