© AFP

Twitter test hoe het online pesterijen kan aanpakken

Twitter wil nieuwe manieren testen om online pesterijen te beperken. Zo zouden gebruikers kunnen controleren wie wel en wie niet kan reageren op een bepaalde tweet.

“We willen mensen helpen om zich veiliger te voelen als ze deelnemen aan een dialoog op Twitter. We willen hen meer controle geven over de conversaties die ze aangaan”, zegt het sociale netwerk op zijn communicatie-account. “We gaan verschillende opties testen voor wie op tweets kan antwoorden begin 2020.”

Op een voorstelling op technologiebeurs CES in Las Vegas gaven Twitter-verantwoordelijken meer details, volgens de gespecialiseerde site TechCrunch. In het eerste kwartaal zal Twitter vier opties testen. De eerste is de meest radicale optie, waarbij niemand kan antwoorden, tenzij degenen die in het bericht geciteerd worden. De gebruiker zal er ook voor kunnen kiezen dat alleen de accounts kunnen reageren die hij of zij zelf volgt. De meest open optie is die waarbij alle Twitter-gebruikers kunnen reageren.

Momenteel zijn de mogelijkheden beperkt om de antwoorden op een tweet te beperken. Ofwel moet het daarvoor tweets ‘beschermen’, zodat alleen volgers die nog kunnen zien. Ofwel moet het andere gebruikers rechtstreeks blokkeren.

Vele gebruikers van Twitter zijn het slachtoffer van online pestgedrag.