De hele omgeving waar het vliegtuig is neergestort ligt bezaaid met brokstukken.
Volledig scherm
PREMIUM
De hele omgeving waar het vliegtuig is neergestort ligt bezaaid met brokstukken. © AFP

Werd gecrashte vliegtuig in Iran (per ongeluk) neergeschoten? Dit is wat we nu weten

176 mensen lieten het leven bij de crash van het Oekraïense passagiersvliegtuig in Iran, nauwelijks een paar uur nadat Iran een dertigtal raketten richting twee Amerikaanse luchtmachtbasissen lanceerde. Over de oorzaak van de crash doen intussen heel wat verhalen de ronde: motorpech volgens de Iraanse autoriteiten, al dan niet per ongeluk neergeschoten volgens het Pentagon. Wat is momenteel geweten, en wat nog niet?

10 reacties

  • Peter Thys

    4 jaar geleden
    Iranezen hebben alvast snel geleerd van de Russen om de verkeerde voliegtuigen naar beneden te halen !
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Dit kan onmogelijk een ongeluk zijn.Deze lanceerplatformen zijn uitgerust met een radar die onmiddellijk weergeeft of het een militair of burgervliegtuig is.Dit is gekoppeld aan de transponder.Het zijn hittedoel zoekende raketten.Trump werd voor leugenaar versleten maar nu Canada en GB hetzelfde zeggen is het een spijtig ongeluk.De Iraanse leiders zijn zo doortrapt dat ze er niet voor terugdeinzen om onschuldige slachtoffers te maken.
  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    @joseph verbeke : ze weigeren dit niet, ze willen deze (uiteraard) niet aan Amerika geven, maar ze hebben wel aangeboden die naar Frankrijk te brengen en ze daar samen te bekijken.
  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    Domme vraag ! Natuurlijk ! En per ongeluk ? Is een (goed) vliegtuig van Amerikaanse makelij. En de Amerikanen maar uitdagen !
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Ik kan nog aannemen dat het per ongeluk is neergeschoten, maar waarom zou Iran in vredesnaam onschuldige Iraniërs Oekraïners en Canadezen willen doden? Hoe zouden ze daarmee de VS kunnen treffen?