Jan Segers
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers © Bart Leye

Onze opinie. “Joachim Coens mag nog duizend versies van zijn nota schrijven, zolang zijn eigen CD&V geen keuze maakt — N-VA lossen of niet — zal deze regeringsvorming niet opschieten”

Hij is te vaag om wie dan ook te charmeren, laat staan te enthousiasmeren. Tegelijk is hij vaag genoég om niemand te bruuskeren, laat staan te choqueren. Kortom, de gelekte sneuvelnota van het informateursduo Coens-Bouchez draagt toch vooral de stempel van de aloude CD&V. Zelfs met een welwillend oog is het vergeefs speuren naar ingrijpende keuzes of gedurfde voorstellen. 

31 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Op een dag zullen VLD en CDV toch een beslissing moeten nemen als ze dramatische verkiezingen willen voorkomen.
  • Roger Vanthillo

    4 jaar geleden
    Terwijl PS meermaals duidelijk maakte niet met N-VA te willen besturen krijgt deze laatste permanent het verwijt geen keuze te willen maken. Welke keuze ? Het PS programma uitvoeren ? Daar koos Vlaanderen in ieder geval niet voor. Het is niet N-VA die een keuze moet maken, het zijn de traditionele Vlaamse partijen die nu maar eens moeten vertellen of ze de Vlaamse belangen wensen te behartigen of zoals de Franstaligen willen : de Belgische. Wat neerkomt op het behoud van het status-quo.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Het zijn vooral de Waalse partijen die de regeringsvorming blokkeren in hun doelstelling om de grootste Vlaamse partij uit te sluiten. Waarom de CD&V hier moet aangevallen worden is me niet duidelijk.
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    De verliezende partijen, en de ontslagen regering doen gewoon verder.Het regeerakkoord herleid tot een vodje papier.Maggie en Bart en De Croo blijven geld nemen om uit te delen aan de halve wereld.Zij steunen oorlog en mensenhandel, doen wat Europa dicteert en laten de problemen voor de Belg, laat staan, de Vlaming (betaler)
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    De Belgische democratie: 640K-PS zijn incontournabel, 800K-VB worden genegeerd en 600K-CVP bepalen welke regering we gaan krijgen. Het miljoen NVA mag toekijken. Kan er iemand deze wanvertoning stoppen en ons opnieuw laten stemmen?