Stefaan Temmerman
Volledig scherm
PREMIUM
© Stefaan Temmerman

Straks wel zeker van rust na bevalling? Iedereen lijkt het eens dat op voorhand geen dagen van de 15 weken moederschapsverlof mogen afgaan

Zwangere vrouwen die ziek worden in de laatste weken voor hun bevalling mogen niet langer aan moederschapverlof inboeten. Dat zeggen nu ook de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad. Daarmee komt een verzekerde moederschapsrust een grote stap dichterbij.

5 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Vraag het aan de laatsten der huismoeders (moeten rond de 90j zijn): vroeger mochten getrouwde vrouwen die zwanger waren, niet meer gaan werken. Dat was not done: gaan werken zoals een man, en uw baby achterlaten, terwijl er géén oorlog is. Als je aan een werkende moeder vraagt, wat primeert er: uw job of uw kind, zal 99% van de werkende moeders zeggen: "Mijn kind." Zo simpel is het: eenmaal moeder geworden, primeert de baby. Halftijds werk bestaat, maar een halve baby???
  • André Decrock

    4 jaar geleden
    In Polen 3 jaar bevallingsverlof met behoudt van wedde en pensioenrechten, ook in Rusland
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Neem dan onbetaald verlof bij wij die geen kinderen kunnen krijgen of bewust kiezen voor geen hebben ook geen extra rust je weet waar je aan begint toch?
  • paul piens

    4 jaar geleden
    Er is toch ook nog zoiets als ouderschapsverlof.
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    En wie gaat dat geprofiteer weeral moeten betalen? De alleenstaanden en de mensen zonder kinderen?