Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Doorbraak in stadiondossier Club Brugge: nieuw stadion op Jan Breydel vanaf 2024

Luka Modric van Real Madrid en Emmanuel Bonaventure Dennis van Club Brugge tijdens de Champions League-match van afgelopen oktober.Beeld Photo News

Opmerkelijk: Club Brugge verhuist niet naar een geplande nieuwe locatie, maar blijft op zijn huidige site. Dat meldt De Tijd. Vanaf 2024 wil de club in het nieuwe stadion spelen. Cercle Brugge was niet op de hoogte van deze beslissing: ‘We vallen compleet uit de lucht.’ Om 14 uur geeft Club Brugge meer uitleg tijdens een persconferentie.

De leiding van Club  Brugge heeft vannacht een deal gesloten met het stadsbestuur om een nieuw stadion met 40.000 zitjes te bouwen naast het huidige op Jan Breydel in Sint-Andries. 

De bedoeling is dat Cercle Brugge, dat nu Jan Breydel deelt met blauw-zwart, verhuist naar een eigen nieuw stadion met 15 oefenvelden op de Blankenbergesteenweg. Voor die plek heeft Club een procedure lopen, maar het wil niet langer wachten op de afwikkeling daarvan bij de Raad van State. 

 “We vallen compleet uit de lucht”, reageert Louis-Philippe Depondt, persverantwoordelijke van Cercle Brugge. “We wisten van niets en hebben het nieuws via de pers vernomen. We kunnen voorlopig dus weinig kwijt over het stadiondossier. Ook wij moeten de persconferentie afwachten voor meer info. Het is momenteel koffiedik kijken.”