© Belga

Herman Brusselmans wil Gent verlaten voor nieuwe liefde Lena

Veel kans dat Gent een meubelstuk verliest. Schrijver Herman Brusselmans (59) wil verhuizen naar Amsterdam, de stad waar zijn lief Lena (24) een kunstgalerij gaat openen. “We zijn volop aan het onderhandelen om daar een huis te kopen.”

jan claeys en tom de leur

Hij wordt Nederlander. Schrijver Herman Brusselmans verklapte het nieuws gisteravond in De Slimste Mens ter Wereld en lijkt een paar dagen na de opnames nog even hard overtuigd. “De kans is zeer groot, 75 procent ongeveer.”

Hij zou de liefde volgen naar ­Amsterdam, en dat is opvallend voor Brusselmans. Honkvast als hij is, gaat hij doorgaans niet eens een week op reis. En nu zou hij voor het leven naar Amsterdam verhuizen. “Zo gaat dat. Er gebeuren nu eenmaal dingen. En voor Lena is Gent geen optie. Zij wil en zal een galerij openen in ­Amsterdam. Als we willen samen­wonen, is er dus maar één mogelijkheid.”

En die ziet Brusselmans wel zitten. “Wat is afstand ­tegenwoordig? Gent en Amsterdam liggen op pendelafstand van elkaar. Ik ken de stad ook zeer goed. Ik ken er veel mensen, mijn uitgever heeft daar een kantoor. En via e-mail kan ik mijn werk gewoon blijven voortdoen.”

Al blijft Brusselmans ­sowieso een halve Gentenaar. “Ik ga mijn appartement zeker niet verkopen. Mijn ex-vrouw Tania zal er waarschijnlijk gaan wonen en dan kunnen wij er terecht als we in Gent zijn. Ik ga die stad nooit helemaal achterlaten.”

Brusselmans en Lena zijn aan het onderhandelen over een pand in de Vijzelstraat, een zijstraat van de Keizersgracht in hartje Amsterdam. “In januari hebben we een volgend gesprek, daarna zal meer duidelijk worden. Het is de bedoeling dat we boven de galerij zouden wonen.”

Brusselmans en de Nederlandse Lena zijn intussen een jaar een koppel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer