© BELGAIMAGE

Slecht nieuws voor Van der Poel: alweer operatie aan knieën

Mathieu van der Poel beleeft geen ideale voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen. Nadat de Nederlander eind vorig jaar al met zijn linkerknie onder het mes moest, heeft hij nu weer aan beide knieën een operatieve ingreep moeten ondergaan. Daardoor zal hij drie weken niets kunnen doen, maar erger is het nieuws dat zijn al geteisterde linkerknie weer een terugslag heeft gehad.

wic

“De voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen loopt enige vertraging op bij Mathieu Van der Poel. De Nederlandse kampioen kon zijn trainingen en wedstrijden afwerken, maar ondervond geregeld lichte hinder aan beide knieën”, maakte Beobank-Corendon maandagmiddag bekend in een persbericht. Daarop trok Van der Poel naar dokter Toon Claes, die hem vorig jaar ook al onder handen nam. “In de rechterknie werd een scheurtje in het dekblad verholpen. Aan de linkerkant veroorzaakte wrijving tussen een pees en het kraakbeen een lichte ontsteking. Ook die knie werd operatief behandeld.”

Van der Poel staat nu voor een inactiviteit van drie weken. Pas midden augustus zal hij de training op de fiets kunnen hervatten en zijn seizoensvoorbereiding verder kunnen zetten. Het wegwielrennen is voor hem meteen ook afgelopen deze zomer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer