Club-voorzitter Bart Verhaeghe en burgemeester Dirk De fauw.
Volledig scherm
Club-voorzitter Bart Verhaeghe en burgemeester Dirk De fauw. © Photo News

Club wil nieuw stadion bouwen op site Jan Breydel, voor Cercle moet er andere thuishaven komen. Verhaeghe: “Streefdoel is 2022-2023"

Club BruggeAls alles goed gaat, voetbalt Club Brugge in het seizoen 2022-2023 in een gloednieuw stadion voor 40.000 toeschouwers.Kostprijs: bijna 100 miljoen euro. Na veertien jaar ploeteren lag de oplossing om de hoek, namelijk op de Olympiasite vlak naast het huidige stadion, dat tegen de vlakte gaat. Cercle Brugge verhuist in principe naar de Blankenbergse Steenweg.

72 reacties

  • Marcel De Maesschalck

    4 jaar geleden
    @Gregory Fraikin : het is niet de paddestoelenleague en in een station wordt er meestal geen voetbal gespeeld. Ik hoop echter van harte dat Club zijn nieuwe STADION kan bouwen zodat er hier tenminste nog iets gebeurd. De groenen kunnen best zo vlug mogelijk langs de achteruitgang afgeserveerd worden. En NEE ik ben ik CLUB supporter.
  • Dirk Loockx

    4 jaar geleden
    Elke club ontvangt subsidie van hun stad of hulp voor hun stadion. Zelfs in provinciale reeksen. Club Brugge is de enige club in Belgie die een stadion met een capaciteit van 40.000 supporters vol krijgt en dit nog zelf kan financieren ook. Sportief is het belangrijk om ook deze stap te zetten want we blijven mijlenver achter tegenover de rest van Europa. De hinder zal mits degelijke infrastructuur en een inverstering voor de verkeerssituatie niet groter zijn dan nu. Go Bruges !
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Dirk demey wat u zegt is onwaar het stadion wordt niet betaald door Club Brugge de gronden zijn eigendom van de stad aldus de belastingbetaler. Het stadion waar club nu speelt is door de belasting betaler betaald en club heeft er amper een euro huur voor betaald. En nu nog op gronden van een ander bouwen. Laat ze de gronden ook maar kopen dan aan de waarde. En laat ze maar eerst het huidige stadion opkopen.
  • Dylan De Schrooder

    4 jaar geleden
    Er moet zwz een nieuw stadion komen als je goe kijkt eh het kan elk moment inzakken en cercle moet maar zelf kijken voor een oplossing club ga niet blijven betalen voor under
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Tegen dat het stadion er zal staan speelt Club misschien al in 3de amateur.