Glacier National Park, Montana, Verenigde Staten.
Volledig scherm
Glacier National Park, Montana, Verenigde Staten. © cc bd

Glacier National Park past borden aan die verdwijning gletsjers voorspelden in 2020

Glacier National Park waarschuwt haar bezoekers al meer dan tien jaar met borden dat de gletsjers op het domein tegen 2020 zouden zijn verdwenen. Inmiddels zijn we 2020 en blijken de ijsformaties er toch nog te zijn. Enkele borden werden pas vorig jaar weggehaald, de andere worden aangepast.

19 reacties

  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Zet op die bordjes gewoon dat de gletsjers traag aan het smelten zijn om ooit uiteindelijk te verdwijnen door klimaatopwarming. Haal het jaartal weg, dan klopt alles wat op dat bord staat en hoef je het nooit meer aan te passen, tot ooit het klimaat terug afkoelt natuurlijk. Maar dat zal niet voor morgen zijn.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    Veelal is de doemdenking bedoeld om een perceptie te scheppen. Het gebeurt alleszins niet vaak, dat ze hun ongelijk toegeven...
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Mij hadden ze beloofd dat mijn woning tegen 2020 op de zeedijk zou liggen, dat is ook al niet uitgekomen. Mijn strandcabines heb ik voor niks gekocht.
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    De reacties zijn weer tekenend. De gletsjers zijn gemiddeld 39% ingekrompen, dat zijn exacte metingen hé! Maar datum in de voorspelling kwam niet uit ... alsof het exacte tijdstip er toe doet ... binnenkort (een miliseconde in geologische tijd) zijn ze er niet meer.
  • Carl Panis

    4 jaar geleden
    Ging de wereld ook niet vergaan in 2012? Allemaal zever. Maya's of experts, maakt niet uit.