AP
Volledig scherm
© AP

Oekraïne krijgt van VS “belangrijke gegevens over vliegtuigcrash” en wil onderzoek door internationale coalitie

De Verenigde Staten hebben "belangrijke gegevens" over de crash van een Oekraïense vliegtuig in Iran doorgespeeld aan de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. Dat maakten de Oekraïense diplomatieke diensten bekend. De Nederlandse inlichtingendienst MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) zegt over informatie te beschikken dat de Boeing 737 met aan boord 176 personen waarschijnlijk werd neergeschoten.

13 reacties

  • Luc D'haese

    4 jaar geleden
    Hopelijk is de informatie even accuraat als toen Saddam beschuldigd werd van massa vernietigingswapens.. ja de Republikeinen hebben nagal dikwijls de juiste info.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    De Iraniërs zeggen "het is absoluut onmogelijk". Ze hebben natuurlijk geen Russische raketten :). De Poetin-tactiek.
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Iran is zoals Rusland , ze hebben nooit iets gedaan en weten ook nooit van iets . Daarom zijn het ook vrienden van elkaar .
  • tom verstrepen

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk dachten ze dat het een drone of zo was van Amerikaanse afkomst;en te snel op het knopje gedrukt.Jammer van de onschuldige slachtoffers.
  • Flor De Preter

    4 jaar geleden
    Denken aan, vermoedelijk, mogelijk, waarschijnlijk...als er een raket bij betrokken was, zal het onderzoek dat met zekerheid uitwijzen.Maar geduld loont niet in deze tijd.