"Harry en Meghan zetten stap terug omdat ze weten van afslanking binnen Brits Koningshuis"

© Photonews

Heel de wereld was is shock na de aankondiging dat prins Harry en Meghan een stapje terug zouden nemen uit het Britse Koningshuis. Naar eigen zeggen deden ze dat om zich beter te kunnen focussen op hun eigen gezin, maar is dat de echte reden? Volgens een Britse journalist en vriend van Harry kwam de beslissing van de twee er na plannen om de interne keuken van het paleis om te gooien.

sgg

Prins Harry en Meghan Markle ging sowieso al buiten spel komen te staan dus wilden ze iedereen voor zijn en stapten ze zelf uit het koningshuis. Dat zegt Tom Bradby, journalist en vriend van prins Harry. Hij was donderdagavond te gast bij ITV News en vertelde dat er bij het Britse koningshuis plannen zijn om af te slanken. Enkel de troonopvolgers zouden hun huidige leventje kunnen verder zetten, al de rest zou op een zijspoor gezet worden. Omdat Harry en Meghan op de hoogte waren van die plannen besloten ze, volgens Bradby, om zelf de stap te zetten.

Bradby sprak met Harry en Meghan tijdens hun reis door Africa en haalt verschillende elementen aan om zijn uitspraak te ondersturenen. Tijdens de kerstperiode deelde het paleis een foto van de Queen met haar erfgenamen Charles, William en George. Geen Harry te bekenen. En tijdens de kerstboodschap van de Queen waren geen foto's van het koppel of Archie te zien. Foto's van haar man, Charles met Camilla en prins William en zijn gezin stonden wel te pronken op de bureau.

LEES OOK. Hoe haastige Harry en Meghan Markle de Queen en Charles in snelheid pakten

"Ik zeg niet dat ze Harry en Meghan buitenspel zetten. Het is een feit dat Harry nooit een troonopvolger was. Maar de start van het nieuwe decennium voelt aan alsof de koninklijke familie erg kijkt naar de toekomst, dat wil zeggen de koningin en haar drie opvolgers", zei Bradby.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen