Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V).
Volledig scherm
Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V). © BELGA

Informateurs praten met N-VA en PS voor (mogelijk) beslissend weekend

Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben op de hoofdzetel van CD&V achtereenvolgens gepraat met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette. Maandag trekken ze naar het Paleis om er verslag uit te brengen van hun opdracht. Dit weekend zal er dus wellicht meer duidelijkheid moeten komen over welke richting de regeringsformatie nadien uitgaat.

20 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Als CDV niet meedoet met paarsgroen denk ik dat de partij zal uiteenvallen en de vakbondszijde zal vertrekken
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Volledig eens met Gino Denil: alle partijen van de Zweedse regering zijn door de kiezers zwaar afgestraft, dus de PS zou wel gek zijn om een nieuwe Zweedse coalitie te depanneren.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Amaai Gino Denil moed en geloofwaardigheid en PS in een zin.Anti democratisch asociaal en hoogmoed dat staat veel beter bij de PS.Een partij die denkt de grootste van België te zijn pas op de derde plaats komt met amper 30000 stemmen meer dan cd&v.De asociale socialisten die bol staat van de schandalen een geweldige keuze Gino Denil.
  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Laat ons allen terug gaan stemmen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als de PS een beetje moed heeft en geloofwaardigheid wil behouden zegt ze nee tegen een gedepanneerde Zweedse coalitie versie 2. Het is hun probleem niet dat de CD&V een onderafdeling van de N-VA geworden is. En na de eerste Zweedse coalitie en de huidige Vlaamse regering nog maar eens opteert voor een asociaal conservatief neoliberaal beleid.