Medewerkers werken aan het werk in de Boeing-fabriek in de Amerikaanse staat Washington.
Volledig scherm
Medewerkers werken aan het werk in de Boeing-fabriek in de Amerikaanse staat Washington. © AFP

Miljoenenboete voor Boeing wegens opzettelijk gebruik van defecte onderdelen voor 737 MAX

De Amerikaanse luchtvaartwaakhond Federal Aviation Authority (FAA) wil Boeing een miljoenenboete opleggen. De vliegtuigbouwer zou willens en wetens defecte vleugelonderdelen voor de 737 MAX hebben gebruikt. Volgens de FAA voerde Boeing te weinig kwaliteitscontrole uit bij zijn leveranciers. Uit tests van de onderdelen bleek dat ze niet sterk genoeg waren, maar de vliegtuigbouwer monteerde ze toch op 178 vliegtuigen.

6 reacties

  • Remi Kurajber

    4 jaar geleden
    Pff... 5 miljoen dolar. Peuleschil, als men weet dat alleen 1 toestel rond 60 miljoen dolar kost
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Muilenberg zal met zijn oprot premie die boete betalen en misschien ook nog de verantwoordelijkheid opnemen voor vliegramp slachtoffers van zijn afgeleverd product!
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    Warom wa Ord dit bedrijf niet stil gelegd en volledig door belicht op fouten en corruptie? Waarom word er niemand van de bedrijfsleiders vervolgd wegens doodslag want er zijn door beslissingen van bep topmensen doden gevallen?
  • Jozef Verstraeten

    4 jaar geleden
    Een peulschil voor de grootste criminelen die er bestaan, de verantwoordelijken zouden het daglicht niet meer mogen zien en een miljardenboete zou op zijn plaats zijn. Ongelooflijk...
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Er is een verschil tussen een defect onderdeel en een dat niet voldoet aan de specificaties. Hoe moet een technieker die dat onderdeel moet plaatsen zien dat het niet ok is.