Oud-CEO van Boeing Dennis Muilenburg.
Volledig scherm
Oud-CEO van Boeing Dennis Muilenburg. © REUTERS

Voormalige Boeing-baas krijgt 60 miljoen aan vergoedingen mee

De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt van het bedrijf ruim zestig miljoen dollar mee (bijna 54 miljoen euro) aan compensaties en pensioenvergoedingen. Dat blijkt uit documenten die Boeing opstuurde naar de Amerikaanse toezichthouder.

17 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Wanneer je veel weet geven ze veel geld om veel te zwijgen.
  • Yvan Lindekens

    4 jaar geleden
    Dat is zo bij topmanagers: als het goed gaat is dat hun verdienste. Als het slecht gaat is het dan weer hun verdiente dat het niet nog slechter gaat. In beide gevallen passeren ze aan de kassa.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Van dit soort wanbeleid nemen onze politici nu eens een voorbeeld. Sjoemelen, de boel om zeep helpen en ofwel verkassen naar de Eu om nog meer te verdienen of een dikke uittredingspremie oprapen en dan nog stiekem in een twintigtal beheerraden van overheidsbedrijven zitten te incasseren.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Met liegen en bedriegen krijg je de grootste lonen en ontslag premies . Met eerlijk zijn en ECHT werken blijf je een sukkelaar die voor alles opdraaien .
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    Het gebruikelijk als een CEO opstapt. Typisch in dat wereldje van elitaire mensen en dan nog komen deze sukkelaars ons wijsmaken dat het de werkende kleine werknemer/ster is die teveel verdient. Schande voor de aandeelhouders die dit toelaten en veroorzaken!