Beelden van de crash.
Volledig scherm
Beelden van de crash. © screenshot

Iraans leger geeft toe Boeing per ongeluk te hebben neergehaald

Iran heeft het Oekraïense toestel dat woensdag neerstortte bij Teheran “per ongeluk” neergehaald. Dat zegt het leger van Iran in een verklaring die door de Iraanse staatstelevisie werd verspreid. Een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde neemt volgens diezelfde bron de verantwoordelijkheid van het drama op zich.

158 reacties

  • Davey Elberts

    4 jaar geleden
    Stefan vanwijnsberghe. Militairen hebben niet de wettelijke plicht om al hun bevelen op te volgen, maar om de mensen te beschermen. Het doden van ongewapende burgers is simpelweg een oorlogsmisdaad. Als jij het bevel krijgt om een vliegtuig neer te halen en je bent op de hoogte dat het een passagiersvliegtuig betreft, mag jij het bevel weigeren uit te voeren. Als soldaat moet je geen hersenloze pion zijn di3 alles dlet wat er bevolen wordt. Je moet ook zelfstandig en logisch nadenken.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Die gasten weten nog niet dat die raketten de warme uitlaatgassen volgen van gelijk wel vliegend tuig. Waarschijnlijk de verkeerde raketten gebruikt. Zo blijkt hebben ze grotendeels een deel van hun eigen volk vermoord. Maar ja het zullen niet de opdrachtgevers, ook niet de hogere officieren ook niet de lagere officieren, maar de sukkels die op het knopje hebben geduwd die zullen nu worden opgehangen. Net als die sukkels in Saoudie Arabie, waar de koning een lastige journalist liet vermoorden.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Eerst liegen en als ze zien er niet onderuit te komen de schuld bij de VS leggen.
  • ETIENNE BOECKX

    4 jaar geleden
    Mogen wij van nu ook alle overtredingen die wij begaan als een spijtig ongeluk categoriseren.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom Irak geen stem laat gelden. Wat doet Iran steeds "militair" op Iraaks grondgebied? Kan en mag dit zomaar? Aangezien Irak geen stem laat horen: zijn de Iraakse leiders het dan eens met de visie en acties van Iran???