Peter Claes.
Volledig scherm
Peter Claes. © VRT/Phile Deprez

Conflict aan VRT-top: “Peter Claes pleegde ook overleg met Vlaams Belang”

Peter Claes, directeur Media & Productie van de VRT, had na de verkiezingen van 26 mei 2019 een ontmoeting met Chris Janssens, fractieleider van het Vlaams Belang. De lunchmeeting kwam aan het licht na een controle van de onkostennota's van Claes. Dat hij ze verborgen hield voor CEO Paul Lembrechts en zijn collega's in het directiecomité, wordt hem nu zwaar aangerekend. Dat meldt Apache vandaag op zijn website.

137 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Raad van bestuur wordt samengesteld op basis van de politieke verhoudingen, marcel mampaey. Het is die bestuursraad die de managers bij de VRT aanstelt. Dus je opmerking houdt geen steek. Ambtenaren moeten bovendien wel uitkijken wat ze in hun vrije tijd doen. Wanneer de top van de belastingen gaat eten met de CEO's van grote bedrijven. Burgemeesters gaan eten met projectmanagers. Dan is dat geen onschuldig privaat tijdverdrijf. Bij burgemeesters uit Gent en Antwerpen er terecht kritiek op.
  • ka Van der Linden

    4 jaar geleden
    respect voor VB en dhr Claes.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    In zijn vrije tijd doet en laat men wat men wil Gino Denil als Claes word uitgenodigd voor een gesprek of een etentje doet hij daarmee wat hij wil.Daar heeft Lembrechts geen zaken mee dat hij met NVA of VB omgaat,Of moet zijn bloedrode ceo Lembrechts eerst toestemming geven.Lembrechts is te plat kan de slimmere Claes niet de baas dat is de reden bang voor zijn postje.Dan zijn alle valse middelen goed om iemand op een zijspoor te zetten herinner u Crombez en BBI inspecteur zaak De Gucht.
  • marcel mampaey

    4 jaar geleden
    Gino Denil u heeft nu eens perfect uitgelegd wat de spa al tientallen jaren gedaan heeft. word het eens geen tijd de de echte verhoudingen van de verkiezingsuitslag in tientallen overheidsinstellingen aangepast worden.
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat wij in dit democratisch land nog altijd mogen spreken met wie we willen? Ondertussen een VRT top, met ons belastinggeld betaald, die massaal de “paraplu” opentrekt. Wat een farce!