Thibaut Courtois
Volledig scherm
Thibaut Courtois © AP

Spaanse media lyrisch over penaltyheld Courtois: “Niemand bij Real die zich Keylor Navas nog herinnert”

Spaanse SupercupDe titel of de Spaanse beker hadden ze vorig seizoen niet gewonnen, de Spaanse Supercup hebben ze nu wel. Real Madrid won een ‘Final Four’ in Saudi-Arabië na penalty’s tegen de buren van Atlético. Courtois, al sterk in de 120 minuten (0-0), kon zich onderscheiden in de strafschoppenserie. Hij stopte een penalty van Partey, Real bleef foutloos (4-1). Tweede ‘koninklijke’ trofee voor Courtois, na het WK voor clubs vorig seizoen. De Rode Duivel kreeg dan ook veel lof in de Spaanse media voor zijn prestatie. Voor Zidane was het al de negende finale die hij wist te winnen als Real-trainer. Hij verloor er nog niet één.

18 reacties

  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Pers en supporters zijn een pot nat, bij overwinning bejubelen ze iedereen en bij verlies kunnen ze hun emoties niet meer de baas. Dan is het elftal te oud, of de trainer is niet goed. Courtois heeft een penalty gestopt, nou dat gebeurt weleens vaker dat een keeper een penalty stopt. Hij is de held van de dag, en terecht. Navas heeft ook weleens een penalty gestopt, maar dat herinneren ze ineens niet meer.
  • hugo wouters

    4 jaar geleden
    Al 10 jaar bewijst Courtois dat hij een van de beste keepers van Europa is. Als 17 jarige met Genk kampioen spelen, top bij Atletico, nadien bij Chelsea. Wat moet hij nog meer bewijzen????
  • rudiger cloots

    4 jaar geleden
    Navas is de keeper die real madrid 3 champions league's na elkaar heeft bezorgt zo snel zullen ze die ni vergeten.
  • Bea Touzin

    4 jaar geleden
    Trots op Courtois !! Doe zo voort
  • frank veus

    4 jaar geleden
    Bartel Groeneweghe @ paljas , die staat er altijd en overal in . Is gewoon 1 van de beste doelmannen samen met die van Brugge