Minister-president: "Beieren beleeft dagen van gruwel"

De Duitse deelstaat Beieren werd de voorbije week opgeschrikt door drie mogelijke terreuraanslagen. De minister-president van de deelstaat Horst Seehofer (CSU) heeft het over "dagen van gruwel". Hij dringt aan op een "snel en volledig onderzoek" van de misdaden. "De rechtsstaat zal niet wijken",voegt hij eraan toe. Seehofer heeft ook aangekondigd dat zijn regering morgen aan de Tegernsee bijeenkomt om over veiligheid te spreken.

Gisteravond heeft een Syrische vluchteling in de buurt van een openluchtconcert in Ansbach een bom tot ontploffing gebracht. De vermoedelijke dader stierf. Twaalf mensen raakten gewond. De dader was de plaatselijke autoriteiten niet opgevallen.

Reinhold Eschenbacher van de dienst Sociale Zaken van de stad noemt hem "vriendelijk en onopvallend". De 27-jarige asielzoeker bezocht meermaals de dienst om steun aan te vragen. Er leven ongeveer 600 asielzoekers in de Beierse stad.

De Beierse minister van Justitie Winfried Bausback deelt de mening van zijn collega van Binnenlandse zaken Joachim Herrmann "dat de islamitische terreur Duitsland bereikt heeft".

Hij pleit op zijn Facebookpagina voor een verdere versterking van de veiligheidsdiensten en een verbetering van de opsporingsmethoden op internet en in sociale netwerken. "Ook bij de regels van het verblijfsrecht en bij de strafrechtelijke vervolging zijn extra maatregelen nodig. Europa noch Duitsland kan afzien van een controle op grenzen en migratie", schrijft hij.

Meest gelezen