BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische douanier geschorst na verspreiden haatvideo’s: “Homoseksualiteit is pervers, dat is de wetenschap”

Een Belgische douanier is door zijn werkgever, de Federale Overheidsdienst Financiën, geschorst omdat hij via YouTube haatvideo’s zou hebben verspreid. In de video's stelt de man zich voor als “onafhankelijk christelijk prediker” en gaat hij hard tekeer tegen onder andere moslims en holebi's. Ook verspreidt de man, met een duizendtal abonnees, volop complottheorieën. De douanier is geschorst omdat zijn gedrag “haaks staat op de waardigheid en de neutraliteit die een federaal ambtenaar moet aanhouden”, klinkt het. De man was nog maar een dikke week aan de slag als douanier.

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?
    PREMIUM

    Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?

    Het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) is als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. Sinds maandag lijken de twee van de aardbol te zijn verdwenen, en ook van hun Opel Mokka is geen spoor. “Terwijl het licht in de badkamer brandde en de zijdeur van hun woning wagenwijd openstond. Dit is niet van hun gewoonte”, zeggen hun beste vrienden die zich ernstige zorgen maken aan HLN. Wat weten we nog van de verdwijning?