Twee woningen onbewoonbaar na uitslaande brand in Tongeren

Een uitslaande brand heeft maandagmorgen twee aanpalende woningen aan de Kastanjewal in Tongeren verwoest. De politie moest de omliggende straten in het centrum van Tongeren afsluiten zodat de brandweer de uitslaande brand in de moeilijk bereikbare huizen kon blussen.

(cdh)

De brand werd rond 8 uur opgemerkt door een fietsster die op de Kastanjewal reed. Hij merkte dat uit één van de twee woningen hevige rook kwam. Toen hij aan de deur kwam probeerde hij aan te bellen om de bewoners te verwittigen. Vooraleer hij kon aanbellen hoorde hij een harde ontploffing en kwamen de bewoners die nog in het gebouw waren naar buiten.

© Google Street View

Pas tien minuten later kon de brandweer van Zuid-West Limburg het brandende huis bereiken. Toen sloegen de vlammen reeds door het dak en was het vuur overgeslagen naar de woning ernaast, waar er onlangs renovatiewerken begonnen waren. De brandweer probeerde de brand op de eerste verdieping langs de voorzijde te bereiken, maar slaagde er niet in omdat de trappenhal reeds helemaal verwoest was.

“Het was een zeer complexe en moeilijk bereikbare brand. Het is een rijwoning en de achterzijde van de getroffen woningen konden we enkel bereiken via de tuin van één van de buren”, aldus brandweercommandant Stassen. “Het vuur legde de zolder en de eerste verdieping volledig in de as en de twee getroffen woningen werden onbewoonbaar verklaard. Ook de volledig houten zoldervloer van het huis dat gerenoveerd werd is verdwenen.”

Rond negen uur was de brand onder controle. Voor de bewoners van de getroffen woning wordt door het stadsbestuur een oplossing gezocht. Een buurhuis liep door de bluswerken waterschade op.

Er wordt nog onderzocht wat de brand veroorzaakte. De korpsen van Tongeren en Hasselt blijven nog enige tijd nablussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen