Ecolo-co-voorzitters Jean-Marc Nollet en  Rajae Maouane vanmiddag op de nieuwjaarsreceptie van hun partij.
Volledig scherm
Ecolo-co-voorzitters Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane vanmiddag op de nieuwjaarsreceptie van hun partij. © BELGA

Ecolo roept andere partijen op niet op N-VA te wachten: “Het enige wat ze willen is de situatie laten verrotten”

De Franstalige groenen van Ecolo hebben geen zin meer om te wachten op de N-VA in de federale regeringsvorming. Die partij wil enkel “het land vernietigen”, en wachten tot de N-VA zelf beslist om niet meer mee te doen, heeft geen enkele zin, zei co-voorzitter Jean-Marc Nollet deze voormiddag op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. 

157 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    De Franstaligen denken nog altijd zoals Di Rupo het heeft verwoord op de VRT "la Belgique nous appartient". Spijtig genoeg zijn er nog altijd Vlaamse trado-partijen die zich gewillig laten leiden door dat waanidee. Zij willen 'verbinden' om met hun partij het hoofd boven water te houden. Maar het 'Belgisch experiment' zou sneller aflopen kunnen zijn dan gedacht als die partijen het confederalisme nog lang blokkeren.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De Waalse Groenen kunnen niet wachten om voor de eerste keer ook mee aan de vetpotten te mogen zitten! En dan nog op kosten van de Vlamingen, beter dan dat word het niet!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Marc Castermans als er een partij is die een cordon optrekt rond NVA is het wel de NVA zelf. Ze liggen met heel Wallonie overhoop en in Vlaanderen met zowel alle partijen (OVLD, Groen, VB). Ook niet vergeten dat NVA de stekker getrokken heeft uit de vorige Zweedse regering. Het is mij dan ook een raadsel waarom CDV zich aan NVA blijft vastklikken
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Zelfs ingeval na confederalisme Vlaanderen over 10 miljard zou beschikken jokke dan zou de gewone man de laatste zijn die hiervan voordeel zal ondervinden. In plaats van 12 miljard zal er dan 22 miljard worden doorgesluist naar rijken en bedrijven, terwijl de lonen nauwelijks stijgen en de pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 70 of 75. Mooie toekomst voor onze kinderen!
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Hopelijk nieuwe verkiezingen Mariotti dan kunnen de Walen op hun kop gaan staan confederalisme of splitsen.VB en NVA halen op dit moment 50 % en daar komt minsten 5 tot 10 % BIJ.Denkt gij echt dat de Vlamingen hun geld in die bodemloze put blijven dumpen .Jaarlijks 10 miljard waar ze geen enkele verantwoordelijkheid moeten voor afleggen wat ze met de miljarden gedaan hebben.Hoeveel scholen ziekenhuizen bejaarden tehuizen invaliden zouden er kunnen geholpen worden met jaarlijks 10 miljard.