epa/dpa
Volledig scherm
© epa/dpa

Federer verdedigt zich na kritiek van Greta Thunberg op zijn lucratieve sponsordeal met Credit Suisse

TennisRoger Federer heeft gereageerd na de kritiek van Greta Thunberg over zijn rol als ambassadeur voor Credit Suisse. De klimaatactiviste veroordeelt de promotiefunctie van de tennislegende (38) wegens de investeringen van de Zwitserse bank in fossiele brandstoffen. Sinds 2016 heeft Credit Suisse 15 miljard dollar (13,5 miljard euro) kredieten verleend aan fossiele energiebedrijven. In de hoop Federer wakker te schudden, lanceerden activisten op Twitter de hashtag #Rogerwakeupnow in de hoop Federer wakker te schudden.

70 reacties

  • Luc Vandamme

    4 jaar geleden
    wat heeft dat kind te moeien zeg binnenkort gaat ze nog beslissen wanneer we sex mogen hebben want dat zou de aarde kunnen op warmen.
  • Francois Jonckheere

    4 jaar geleden
    Geef al die klimaatkindjes eens geen forum meer, misschien geraken wij er dan van verlost.
  • Gaston Lenaerts

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat de media stoppen met dat kind een forum te geven
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    En het mentaal misbruik van de olielobby + de groene lobby van dit kind blijft maar duren. En mensen, doe jullie werk eens en schuim het internet maar eens af en je zal zien dat heel deze klimaatzever DE hoax van deze tijd is omdat ons financieel systeem op instorten staat
  • Arnold peeters

    4 jaar geleden
    Dat ze gaat helpen blussen in Australië. Dat is iets voor het milieu doen. Als je weet dat 1uur houtkachel gelijk staat met 1300 km rijden met een dieselwagen.