RV
Volledig scherm
© RV

Aantal letselongevallen met speed pedelecs verzesvoudigd

In 2018 hebben de politiediensten in ons land 93 letselongevallen geregistreerd waarbij een speed pedelec betrokken was. Dat is een verzesvoudiging in vergelijking met de 15 letselongevallen een jaar voordien. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister François Bellot (MR) op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (VB).

11 reacties

  • Lemaire Franky

    4 jaar geleden
    T zijn er hier precies veel, die het goed kunnen uitleggen. Maar als je op de baan rijd ipv op het fietspad waar je niet op mag, proberen de automobilisten u van de weg te rijden of maken ze gebaren dat je op het fietspad moet rijden, want je belemmert hun. Dus aan wie ligt het nu in feite. En tegenwoordig mag je aan sommige rode lichten door het rood rijden. Maar blijkbaar weten veel dit nog niet.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Verbaast me niks. De meesten lappen alle regels ferm aan hun laars een rood licht is niet aan hen besteed en voorangsregels nog veel minder . Bovendien zijn veel senioren die ermee rijden totaal niet voorbereid op de hoge snelheid van zo'n ding.
  • Hans Peeters

    4 jaar geleden
    Men mag nog zoveel fluo vestjes en lampjes hangen als men wil , als degene in de vierwieler als paars kleurt bij het zien van een speedpedelec, maakt het allemaal niet veel uit....
  • Dirk Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Ik begrijp het probleem niet. Ze zijn gecatalogeerd als bromfiets en vallen dus onder de wetgeving die van toepassing is voor de bromfiets. Dit wil zeggen: Verboden op het fietspad te rijden... enkel toegelaten wanneer aangeduid door een specifiek verkeersbord. Verder verboden op jaagpaden en fiets-o-strades. Indien ze dit naast zich neerleggen en betrokken raken in een aanrijding deze steeds verantwoordelijke stellen voor zowel de fysieke als de materiële schade van de tegenpartij.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    De "soort" die ervoor verantwoordelijk is dat in België de fijne 50cc brommertjes niet meer kunnen door exorbitante verzekeringspremies als gevolg van hun waaghalserij, heeft nu zijn navolging op de speedelecs.