AFP
Volledig scherm
© AFP

Apparatuur van Belgische wetenschappers waarschuwde voor vulkaanuitbarsting op Filipijnen

De vulkaan Taal op de Filipijnen is na 43 jaar slaaptoestand weer wakker geworden. Een voorteken van de hernieuwde activiteit was onder meer de verhoogde concentratie van CO² in het water van het kratermeer. Die verhoging werd geregistreerd door Belgische apparatuur. Die was op de vulkaan geplaatst door onderzoekers van het laboratorium G-Time van de faculteit Wetenschappen van de Franstalige Brusselse universiteit ULB.

2 reacties

  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Zou het kunnen dat de aarde ons zegt dat het nu wel genoeg is met het kweken van mensen, tenslotte is de aarde een levende identiteit die zich wil beschermen tegen het virus "mens".
  • erik cordie

    4 jaar geleden
    Correctie op interview met Steyaert (... niemand op straat...). Wij waren vandaag in Greenbelt in de businesswijk van Manila. Hier was rond de middag wel degelijk nog volk op straat. Ook op EDSA, de drukste verkeersader midden door de stad was het nog erg druk (verkeer en voetgangers). De helft van de bevolking droeg mondmaskers, maar je zag ook nog mensen op terrasjes zitten, en dat waren niet alleen toeristen of buitenlanders.