© mia uydens

© Joris Geens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Schepeneed afleggen ... tenzij vrouw moet bevallen

Joris Geens (31) legt vanavond op het einde van de gemeenteraadszitting de eed af als nieuwe schepen. Tenminste, als zijn vrouw niet moet bevallen, want hij kan elk moment papa worden.

Kristin Matthyssen

Joris Geens (CD&V) uit Pulle neemt het schepenambt met als bevoegdheden sport, vrije tijd, mobiliteit, preventieve gezondheidszorg, lokale economie en markten en kermissen over van zijn partijgenoot Richard Bastanie uit Massenhoven.

Bastanie was 22 jaar lang schepen in Zandhoven. Bij het begin van deze legislatuur werd deze wissel al vastgelegd. Richard Bastanie blijft gemeenteraadslid en is ook al een tijdje voorzitter van de gemeenteraad. Joris Geens op zijn beurt zetelt al tien jaar in de gemeenteraad. Hij werd op zijn 21ste voor de eerste maal verkozen en haalde in 2012 weer overtuigend 768 voorkeurstemmen.

“Het is een bevoegdhedenpakket dat me ligt, ik kijk er echt naar uit. Je zou het nu misschien niet meer zeggen”, lacht Geens, “maar ik heb vroeger nog bij PP Pulle en KFC De Heidebloem in Pulderbos gevoetbald.”

Geens wil zich zowel voor de clubsporters als voor de niet-clubsporters inzetten. Zo trok hij vorig jaar mee aan de kar voor de eerste Beker van Groot-Zandhoven. “Vrije tijd is zeker ook een bevoegdheid die mij aanspreekt. Ik zat vroeger zelf op de muziekschool en ben momenteel actief in de Molenkring en ‘Pulle Dorp vol Plezier’. Op het vlak van lokale economie vind ik het belangrijk dat we als gemeente elke ondernemer in Zandhoven steunen. Innoveren hoort daar ook bij. De middenstandsreceptie steekt dit jaar al in een nieuw jasje. Het zou tof zijn om de Zandhovense geschenkcheque opnieuw een boost te geven. Qua preventieve gezondheidszorg zijn we in Zandhoven in 2016 sterk bezig geweest met het behalen van de titel van hartveilige gemeente. Ik wil zeker Richard Bastanie bedanken en ga hem nog dikwijls moeten opbellen met vragen.”

Joris Geens, die Rechten studeerde en verbonden is aan een advocatenkantoor, werkte de voorbije acht jaar nog deeltijds als assistent-bestuursrecht aan de KU Leuven. “Ik ondersteunde de professor en gaf soms les, maar in september ben ik daarmee gestopt om genoeg tijd te kunnen besteden aan mijn schepenmandaat.”

Eerste kindje

Zijn grootste verwezenlijking van 2016 blijft voor Joris toch wel zijn dochter die normaal gezien maandag geboren wordt. “Ons eerste kindje. De kerstkaartjes liggen klaar op tafel, maar we kunnen ze nog niet versturen omdat haar naam er al mee op vermeld staat. En zelfs mijn moeder weet nog niet hoe ze gaat heten.”

Als ze vijf dagen over tijd gaat, wordt het een kerstkindje voor de nieuwe schepen. “Zelf zou ik dat liever niet willen, want dan heeft ze nooit een eigen feestje op haar verjaardag en krijgt iedereen altijd cadeautjes. Maar het is vollemaan, dus het kan snel gaan!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER