Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). © BELGA

Opdracht informateurs Coens en Bouchez verlengd tot 28 januari

Koning Filip heeft de opdracht van het informateursduo Coens en Bouchez verlengd tot 28 januari, “om de verschillende standpunten verder te verduidelijken”. Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) brachten bijna twee uur lang verslag uit bij de koning over hun gesprekken om een nieuwe federale regering te vormen. De informateurs zullen een tussenverslag uitbrengen op 20 januari.

219 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Gina Duribreux denken jullie nu echt dat de kiezers van Groen een barst geven of er een Vlaamse meerderheid in de federale regering is? Integendeel zou ik denken want NVA en VB geven geen zier om het klimaat. Grote verliezers worden NVA en OVLD dat staat zo goed als vast, hopelijk ook CDV voor haar laffe houding tijdens de regeringsonderhandelingen
  • Francois Sals

    4 jaar geleden
    Democratie is de keuze van de kiezer volgen , ja de kiezer die verplicht was om te gaan kiezen te volgen ....De grootste partij NVA in de regering ( wel tegen mijn zin wegens collaboratie verleden voorvaders ) de tweede grootste partij dus Vb in de regering en dan de derde grootste partij er nog bij en ze halen de meerderheid.
  • Erik Vandendriessche

    4 jaar geleden
    Moet ge daarvoor "professor " geworden zijn -- wij Vlamingen zijn er niet me gediend dat gij " water en vuur " bijeen brengt !
  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Marc Thys zegt: Soms moet ge kiezen tussen cholera en pest he. --- Klopt, maar dat heeft N-VA zichzelf aangedaan, wat ik al vanaf haar bestaan zag aankomen. Met hypocrisie en een dubbele tong discours kun je kiezers winnen, maar geen regeringsploeg vormen. Nu loopt N-VA achteraan degenen die ze met veel applaus wist weg te jagen. Heeft De Wever thuis nog spiegels aan de muur hangen?
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    pierre De Smet: het is niét aan de koning om (nieuwe) verkiezingen uit te schrijven! Die heeft daar niets over te beslissen!