© Mia Uydens

Gepensioneerde militairen krijgen straf met uitstel voor GHB-handel

In de Hasseltse correctionele rechtbank zijn donderdag twee gepensioneerde militairen veroordeeld tot 12 maanden met uitstel en 3.000 euro boete effectief voor drugshandel. De 54-jarige Hammenaar en een man van 59 uit Dilsen-Stokkem hadden tussen 1 april 2013 en 10 juli 2015 een handeltje in xtc-pillen en vloeibare xtc of GHB opgezet. Huiszoekingen leverden 13,5 kg GBL – een aanmaakstof voor GHB - bij de Hammenaar op en nog eens 5 kg bij zijn kompaan, net als een voorraadje xtc-pillen, camagra en poppers.

GeHo

Speurders kwamen het duo op het spoor in het kader van een grootschalige onderzoek in Dendermonde naar de invoer van GBL vanuit Polen. Waarom ze op die leeftijd nog begonnen waren met een drugshandel bleven de twee het antwoord in de rechtbank schuldig. Voor het geld deden ze het niet, klonk het. Aan hobby’s was er evenmin een gebrek. De twee, die elkaar op feestjes in het homomilieu leerden kennen, waren begonnen experimenteren met drugs en besloten dan maar op zelf GHB te produceren.

“Ze zijn erin gerold,” sprak de verdediging. “Last van een midlifecrisis? Het oud zot? Mijn verstand is er te klein voor,” reageerde de rechter op het proces. De twee bekenden de feiten. De rechter verklaarde van elk nog een vermogensvoordeel van 6.000 euro verbeurd. Ze kunnen van uitstel van straf genieten op voorwaarde dat ze zich niet langer in het drugsmilieu begeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer