De luchtverkeerstoren bij Brussels Airport.
Volledig scherm
De luchtverkeerstoren bij Brussels Airport. © BELGAONTHESPOT

Luchtverkeersleiders plannen staking tegen samenwerking met Defensie

De christelijke vakbond ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend bij luchtverkeersleider skeyes tegen de modaliteiten van de samenwerking met Defensie. Ten vroegste vanaf 28 januari zijn er acties mogelijk, maar eerst moet er nog een verzoeningsvergadering worden georganiseerd. Volgens skeyes gaat het om een initiatief van enkel ACV-Transcom; de andere vakbonden zouden zich niet hebben aangesloten bij de stakingsaanzegging.

10 reacties

  • Kurt Bourdeaux

    4 jaar geleden
    Promotiemogelijkheden? Ik moest ook examens doen (iedereen met de juiste qualificaties kon deelnemen) voor een hogere functie in het overheidsbedrijf waar ik werk. Wat is het probleem?
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Ze riskeren hun dikbetaalde job te verliezen . En dat hebben ze louter aan zichzelf te danken , en aan hun vakbond! Die laatste wil alles behalve de ideale samenwerking!
  • isabelle de crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom, Ja de vakbonden zijn blijven hangen in de jaren 60 toen het nog nodig was. Het stakings recht ja maar ik ken bedrijven waar sommige pesoneels leden niet mogen staken om veiligheis reden. Maar daar hebben deze personen met overleg met de directie en zonder vakbonds afevaarigde gekren wat ze vroegen.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Lock out en iedereen vervangen door militairen
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Dit is puur machtsmisbruik van de vakbonden simpelweg.