Vier arrestaties in onderzoek naar illegale wapentrafiek naar Libië

© Archiefbeeld

Bij verschillende huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en handel in miliair materiaal met bestemming Libië zijn vier verdachten aangehouden.

tg

De huiszoekingen vonden volgens het federaal parket plaats in de regio Brussel en kaderden in een onderzoek naar onwettige activiteiten via vennootschappen uit de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Niger en België. Betrokkenen worden verdacht van witwassen, wapenhandel en handel in militair materiaal met bestemming Libië. Dat is verboden door het wapenembargo van de Verenigde Naties. De wapens zouden in- en/of uitgevoerd zijn aan de hand van valse documenten.

Vier mensen werden opgepakt. Niemand van hen beschikt over een wettige vergunning om wapens en militaire uitrusting in- en uit te voeren.

Een persoon met de Belgische nationaliteit werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op beschuldiging van inbreuken op de wapenwetgeving, lidmaatschap van een criminele organisatie, schending van een embargo en valsheid in geschriften en gebruik ervan.

De anderen werden na grondig verhoor terug vrijgelaten. Er is heel wat materiaal in beslag genomen. Dat wordt nu verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen