© rr

ANALYSE GOOTS. Beerschot heeft alles in eigen handen voor promotie

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.

Patrick Goots

STELLING: Beerschot is voldoende gewapend voor promotie naar 1A

AKKOORD

“Defensief zit het goed, met aanwinsten Aloé en zeker Frédéric Frans. Die eerste ken ik nog niet voldoende, de tweede wel. Bij Lierse Kempenzonen was hij niet zo overtuigend, maar dat was in een ploeg met een gebrek aan vertrouwen. Nu staat hij in een team dat in 1B bovenaan speelt, dat moet hem beter liggen. Hij kan er meer stabiliteit brengen, zeker nu Seigers zo blessuregevoelig blijkt.”

“Het scorend vermogen blijft wel een probleem. Weer niet winnen thuis, en dan met zo’n ultradefensieve ingesteldheid maar 1-1 spelen tegen Roeselare: het is onvoldoende. De ploeg gaat aanvallend uit zijn pijp moeten komen, de komende weken. Vooral thuis tegen Union en daarna Westerlo, een sleutelmatch voor de tweede periode. Het Kiel moet weer kunnen ontploffen.”

“Ze hoeven maar van één zaak bang te hebben: de onvoorspelbaarheid van 1B. Wat een moeilijke reeks blijft dat toch, waarin de ploegen elkaar ondertussen door en door kennen en iedereen van iedereen kan winnen. Nu, Beerschot heeft alles in eigen handen. Ze staan aan de leiding en er is voldoende kwaliteit om in de resterende zeven wedstrijden, waarvan vier keer thuis, die tweede periode binnen te halen en daarna voluit voor promotie te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER