Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

Trump verdedigt dood Soleimani op Twitter: “Was de aanval dreigend? Ja!”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter de gerichte moord op de hoogste Iraanse generaal Qassem Soleimani verdedigd. Critici twijfelden eerdere aan de imminente dreiging die de generaal vormde. 

15 reacties

  • danny buyse

    4 jaar geleden
    @Karel Tichman, dat vliegtuig die ze neergehaald hebben kwam door pure angst. Je mag zelfs zeggen dat de VS er de oorzaak van is en de militaire garde dachten dat het en aanval was. Je gaat toch niet een vliegtuig neerhalen met allemaal eigen volk en het risico nog te gaan lopen ook een burgeropstand tegen zich te krijgen wat nu aan het gebeuren is.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Heeft Trump al ooit bewijzen gegeven voor zijn ongefundeerde beweringen, waarvan sommige zelfs compleet van de pot gerukt waren? Het enige dat je dan leest, is: "meer details gaf Trump niet".
  • Joachim Deboosere

    4 jaar geleden
    De echte terrorist hier is Trump, Amerika is de schurkenstaat dat heel die regio heeft kapot gebombardeerd. Irak had één van de beste onderwijzen en was relatief welvarend... nu is het een voedingsbodem voor extremisme. De echte schurkenstraat en de echte terrorist zijn Amerika en Trump...
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Trump is een moordenaar. Hoeveel Iraki's zijn er vermoord door Bush? De USA moord dat het een lieve lust is. Geen land ter wereld is zo moorddadig als de USA. Zij zijn het probleem van alles!
  • jean petermans

    4 jaar geleden
    Natuurlijk zegt hij "ja" want al hij iets anders zegt dan had hij ongrondwettelijk gehandeld.