thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Weldra één lader voor alle smartphones? Europa overweegt fabrikanten daartoe te verplichten

Vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie overweegt een wetgevend initiatief om een universele lader te ontwikkelen voor smartphones. Dat heeft hij in het Europees Parlement in Straatsburg gezegd. De vrijwillige overeenkomst met de industrie heeft niet gewerkt. 

23 reacties

  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Bestaat in feite al , je kunt toch elk merk laden op usb , dus is er toch geen probleem ?
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    En als dat opgelost geraakt, kunnen ze misschien de volgende 5 jaar discussiëren over winter- of zomeruur. Gelukkig worden ze door ons betaald, of ze nu goed, slecht of helemaal geen werk leveren .
  • alain schils

    4 jaar geleden
    Triestig als je al een wet moet maken om de afvalberg te verkleinen. Degenen die niet meegaan moet je een monsterboete opleggen. Dan kunnen ze kiezen ofwel akkoord zijn of volharden en opgedoekt worden.
  • Robert De Fruytier

    4 jaar geleden
    Alsmaar "moeten,"verplichten",maar we "mogen"bijna niets;Wij zwemmen in nieuwe wetjes,regelneverij dat ze zelf op den duur niet meer weten hoe het zit(vooral betaal regeltjes en wetjes!)t'wordt tijd dat ze eens iets anders doen dat de mensen ten goede komt.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Niet zeveren mijnheer doen. Moet gedaan worden voor alle toestellen van dezelfde aard. Platiekvervuiling, dat is pas plastiekvervuiling alle die kabeltjes voor hetzelfde.Gooi ze uit de handel die met hun speciaal kabeltjes