© VUM

Acht jaar voor Maasmechelaar die vrouw in hals steekt met koksmes

Acht jaar, dat is de celstraf die de correctionele rechter uitsprak voor een 27-jarige Maasmechelaar. De twintiger moest zich verantwoorden omdat hij zijn echtgenote tijdens een ruzie met een koksmes in de hals stak. Zowel hij als zijn vrouw spraken het onderzoek tegen en beweerden dat zij dit zélf heeft gedaan.

ShDe

De feiten dateren van 18 juli 2016. Het koppel had een discussie over de lening van hun woning. De vrouw reageerde hysterisch toen haar man het krediet wilde opzeggen. Nadat de man – die er ook nog een affaire op nahield - terugkeerde van de bank, stelde hij een diepe wonde in de vorm van de eerste letter van zijn naam vast op de linkerarm van zijn echtgenote. Zijn vrouw zou dit met een aardappelmesje in haar huid hebben gekrast nadat ze twee halve liters bier had gedronken.

Tien centimeter diep

“Ik was bezorgd om haar en bracht haar naar mijn ouders zodat ze niet alleen was”, vertelde de man die ’s avonds nog een uitje had gepland met zijn minnares. “Bij het restaurant van mijn ouders, vroeg ik meermaals om uit de wagen te stappen. Ze weigerde keer op keer.” De man nam daarbij een koksmes uit het opbergvak achter de passagierszetel en bedreigde haar. “Ik hield het mes in de richting van haar hals en eiste dat ze zou uitstappen. Opeens maakte ze een beweging met haar hoofd naar het mes toe. Ik zag hoe het bloed uit haar hals kwam en raakte in paniek. Ik heb meteen de hulpdiensten verwittigd”, verklaarde de twintiger. Ook zijn vrouw, die tijdens de zitting gehoord werd als getuige, bevestigde dit verhaal. De messteek was tien centimeter diep waardoor de vrouw twee liter bloed verloor. Ze was vier maanden werkonbekwaam.

Vrijspraak

Toch stelt de procureur dat de verklaringen niet te rijmen vallen met het strafdossier. Ook de wetsdokter schrijft in zijn verslag dat het verhaal dat het koppel vertelt niet overeenkomt met de vastgestelde verwondingen. “De wetsdokter zegt niet dat het onmogelijk is, wél dat het weinig waarschijnlijk is”, stelde de raadsman van de Maasmechelaar. “Er waren geen getuigen en mijn cliënt heeft geen leugendetectortest mogen afleggen toen hij hiervoor openstond.” De verdediging vroeg de vrijspraak. Omdat de afgelegde verklaringen ook volgens de rechter in strijd zijn met het onderzoek, werd de man schuldig verklaard. Hij zou doelgericht hebben gestoken met de bedoeling zijn echtgenote te doden. Dat staat te lezen in het vonnis. Buiten de celstraf van acht jaar, wordt de man ook tien jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer