Direct naar artikelinhoud
Bosbranden Australië

Bosbranden eisen nu ook hun tol op Australian Open: ‘Ik kon niet meer stappen’

Dalila Jakupovic moest uiteindelijk de strijd staken.Beeld Rv

De bosbranden die Australië nu al weken teisteren, eisen nu ook hun tol op de Australian Open. Daar werd de Sloveense Dalila Jakupovic tijdens haar kwalificatiewedstrijd tegen Stefanie Vogele onwel nadat ze bevangen raakte door de rook. De organisatie zelf verdedigt zich, vanuit het tenniscircuit klinkt ongenoegen.

Jakupovic had de eerste set op zak gestoken (6-4), maar bij 5-6-achterstand in de tweede set liep het helemaal verkeerd. Ze raakte bevangen door de rook, waarna ze uitbarstte in een hoestbui en uiteindelijk zelf op de knieën ging. Vervolgens moest ze ook van de baan in Melbourne Park worden begeleid en achteraf stelde de Sloveense dat de schrik er op dat moment goed in zat. “Dit was echt erg. Ik heb nog nooit zoiets ervaren en ik was dus erg bang. Ik had schrik dat ik in elkaar zou zakken. Ik besloot om zelf neer te gaan zitten, want ik kon niet meer stappen. Eens op de grond kon ik gemakkelijker ademhalen.”

Het gebeurde allemaal enkele uren nadat Craig Tiley, de toernooidirecteur, zijn beslissing om de kwalificaties te laten doorgaan nog had verdedigd. “Aan de start van de dag was de luchtkwaliteit erg slecht maar omdat er toch verbetering in de luchtkwaliteit merkbaar was, zijn we uiteindelijk, met wat vertraging, toch van start gegaan”, klonk het.

Verschillende tennissers, waaronder Steve Darcis, lieten op Twitter hun ongenoegen al blijken. “Iedereen aanraden om binnen te blijven, maar toch het schema aanhouden!? Sterk bezig!”, klonk het bij onze landgenoot.

Twitter bericht wordt geladen...