Beeld ter illustratie, leerlingen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, leerlingen. © photo_news

Vakken in vreemde taal volgen, helpt kennis van die taal vooruit

onderwijsLeerlingen die in het secundair bepaalde vakken in een andere taal dan het Nederlands volgen, hebben een duidelijk betere kennis van die vreemde taal dan leerlingen die dat niet doen. Dat blijkt uit de eerste grootschalige studie naar dat soort onderwijs in Vlaanderen, bericht de VRT vandaag. "Het gebeurt zonder afbreuk te doen aan hun kennis van het Nederlands", klinkt het bij de onderzoekers.

15 reacties

  • marc castermans

    4 jaar geleden
    CLILL werd reeds geïntroduceerd in 2002 in de basisschool van het GO te Sint-Pieters-Woluwe en met groot succes. Dus nieuw is het enkel voor wie het onderwijs slechts vanop afstand volgt of zich niet goed informeerd.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Je kan tegen de "verengelsing" zijn, maar er valt niet aan te ontkomen. Op universitair niveau worden nu al veel vakken enkel in het Engels gegeven, dus hoe vroeger je die taal volledig onder de knie hebt, hoe beter. Dit is trouwens helemaal niet nieuw: in de tijd van mijn grootouders werden op de "betere" Antwerpse scholen de lessen ook in 2 talen, Frans en Nederlands, gegeven, waarbij 1 vak consequent in de ene taal en een ander vak in de andere taal werd gegeven.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Legerdienst bij de Walen gedaan in 1970 . Perfect twee talig afgezwaaid ... Aub minder Antwaarps op tv en radio ?
  • Jeroen Deschrijver

    4 jaar geleden
    In het onderwijs noemt men dat al veeeele jaren ...... oefenen. Daar was echt een uitgebreide studie over nodig om te ontdekken dat iets wat je oefent, in de praktijk gebruikt, altijd maar beter gaat. Moeilijk!
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Een taal leer je door ze te gebruiken da's al een vaststaand feit en niet met ministers die zoals de Brusselse "zijn volk" 3 talen wil leren Vlaams,Frans en Engels terwijl de grootste hoop er de een of andere Arabische of Oost-Europese taal spreekt, hieraan zie je maar weer dat onze illustere politici wereldvreemd zijn eens ze van het een of ander "schoon verdiep" de straat op moeten, zielig, he!!!!!