Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vanaf maart komt niet-dringende post nog maar twee keer per week in de bus

Vanaf maart gaat de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven bedelen. Dat bevestigde afscheidnemend bpost-topman Koen Van Gerven vandaag in de Kamercommissie Mobiliteit. "Dit wordt hét grote evenement van 2020 voor ons bedrijf", aldus de topman. Op een aantal plaatsen gaat het om maandag en woensdag, elders om dinsdag en donderdag. Op vrijdag wordt er geen niet-prioritaire briefwisseling meer bedeeld.

67 reacties

  • Janna Friese

    4 jaar geleden
    Raf Peeters, ben het volkomen met je eens. Vooral heel vele gepensioneerden hebben geen pc, en kunnen het meestal ook niet meer aanleren om ermee om te gaan. Velen zullen niet meer tevreden zijn over B-post, zoals ik ook, want hun service gaat er heel hard op achteruit! Krijg vaak post voor andere mensen in mijn bus, en ook een prior-verzending duurt vaak dàgen lang! Schande!! Janna Friese
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Ben Strubbe, dit is typisch een voorbeeld van egoisme.Het is niet omdat jij en ik via E mail zaken regel dat iedereen dat kan en de mogelijkheid hebben en denk vooral aan de 2 miljoen gepensioneerden,niet iedereen zit achter een pc.Net zoals nu gebeurd in bankensector,geen overschrijvingen meer aan automaten,geen uit-treksels en dergelijke ,men houd totaal geen rekening met een groot deel vd bevol-king alsof die mensen een ballast geworden zijn ,schande gewoon.
  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    Onze postbode is nogal een flapuit. Vandaar weten we veel welke orders ze krijgen! Naar prior mag niet hekeken worden! Als er voor een bepaalde straat “te weinig” post is, blijft dat nu al liggen tot er genoeg is! Nu hebben we al 3 jaar een TOP postbode! Een echte werker. Overuren worden niet meer uitbetaald of mogen ook niet in verlof opgenomen worden! De geo route op de pc zegt dat er voldoende tojd is voor zijn ronde!!
  • Jean - pierre poelmans

    4 jaar geleden
    Op donderdag brief met prior zegel s'morgens gepost aan het postkantoor van bilzen. We zijn nu dinsdag en mijn kleinzoon in sint truiden wacht nog altijd op zijn verjaardagskaart met prior zegel. Dank u post
  • carina vereecken

    4 jaar geleden
    Wordt de postkoets weer ingevoerd ??? Personeel gespaard , het mag gewoon op de weg schijten en eet ondertussen wel wat gras, vraagt geen congé , verbruikt geen brandstof en is tax vrij Schaam jullie !!!!!!