Direct naar artikelinhoud
PlofkraakUpdate

Plofkraak op bpost-kantoor in Zaventem: daders weg met onbekende buit

Plofkraak op bpost-kantoor in Zaventem: daders weg met onbekende buit
Beeld BELGA

De daders van de plofkraak die afgelopen nacht plaatsvond in Zaventem, hebben een geldsom buitgemaakt, maar over de exacte grootte van die geldsom wordt niet gecommuniceerd. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Volgens het parket is de geldautomaat tot ontploffing gebracht met gas. 

De plofkraak op het bpost-kantoor aan de Leuvensesteenweg in Zaventem vond omstreeks 04.30 uur plaats. De lokale politie van Zaventem ging meteen ter plaatse, net als de brandweer, aangezien de explosie ook een brand had veroorzaakt. De daders bleken echter al gevlucht en hadden daarbij een aantal geldkoffers meegenomen. Hoe groot de som geld is die in die koffers zat, wordt niet bekendgemaakt.

“Op vraag van het parket Halle-Vilvoorde werden DOVO en het labo ter plaatse gevraagd met oog op sporenonderzoek en het trachten achterhalen van de oorzaak van de ontploffing”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat het om een gasontploffing ging. Het verder onderzoek zal worden uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde.”

Materiële schade

Bij de plofkraak vielen geen gewonden, maar de materiële schade is aanzienlijk. De explosie blies een deel van de zijmuur van het gebouw weg en veroorzaakte ook in het postkantoor heel wat schade. Het bpost-kantoor blijft waarschijnlijk de hele verdere dag gesloten.

Materiële schade
Beeld Marc Baert