© Belga

Geert Van Hecke opent zijn nieuwe restaurant Zet'joe

Eind december sloot topchef Geert Van Hecke zijn restaurant 'De Karmeliet', maar ondertussen roert hij alweer in de potten. In zijn nieuwe zaak 'Zet'joe' pakt hij het wat kleinschaliger aan.

tib

Het gebeuren was normaal al een week geleden gepland, vandaag is het zover: in Brugge opent een nieuwe restaurant met Geert Van Hecke aan het roer. Met 26 couverts, vier man in de keuken en drie man in de zaal is het heel wat kleiner dan De Karmeliet, maar dat was precies de bedoeling. Sommige menu's doen wel erg denken aan De Karmeliet en behielden zelfs hun namen, zoals 'Brugge die Scone' en 'Le plat pays'. "De invulling ervan is wel een beetje anders. Eigenlijk hoeven onze klanten niet zoveel wijzigingen te verwachten", zegt Van Hecke in Het Laatste Nieuws. "De menu's zijn een beetje kleiner, maar we werken nog altijd met dezelfde leveranciers. De topproducten uit De Karmeliet komen hier terug. De prijzen zijn dan ook niet zo goedkoop. Voor het kleinste menu betaal je 75 euro, voor het uitgebreide menu is dat 125 euro."

Bestaat de kans dat Van Hecke volgend jaar opnieuw een Michelinster binnenhaalt? "Natuurlijk zou ik het niet erg vinden om volgend jaar opnieuw in de gids te staan", zei Van Hecke een maand geleden bij de voorstelling van de Michelingids. "Let wel, het behalen van een of meer sterren is geen streefdoel meer. Voor de meer laagdrempelige zaak die Zet'joe zal zijn, zullen drie sterren sowieso al uit den boze zijn. Maar als de zaak een ster krijgt, zullen we dat natuurlijk wel weten te appreciëren.”

Zet'joe ligt in de Langestraat 11, Brugge. Met de feestdagen zal het restaurant gesloten zijn. Reserveren kan alleen telefonisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer