De Britse premier Boris Johnson weigert het licht op groen te zetten voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland. Hij heeft de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon daar schriftelijk van op de hoogte gebracht.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson weigert het licht op groen te zetten voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland. Hij heeft de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon daar schriftelijk van op de hoogte gebracht. © AFP

Johnson blokt nieuw Schots referendum voor onafhankelijkheid af

De Britse premier Boris Johnson sluit formeel uit dat er in Schotland een tweede referendum komt over het verlaten van het Verenigd Koninkrijk. Hij schrijft dat in een brief aan de Schotse premier Nicola Sturgeon. 

8 reacties

  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Hoe en wat met de 2,5 miljard mensen van het gemene best bij Brexit .. ook voor de redactie leest en hoort men niks van , enkel nu met prince Harry en Canada
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Johan Van Overtveldt zei vorige maand nog dat hij geen voorstander was van het streven naar onafhankelijkheid van Schotland - om de doodeenvoudige reden dat de Schotse nationalisten sociaaldemocraten zijn - sossen dus - en derhalve geen geestesgenoten zijn van de N-VA. En dat wordt dan nog gezegd door een politicus die zetelt in het Europees Parlement die blij zou moeten zijn dat Schotland bij de EU zou kunnen blijven.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    De stemming was voor Brexit en niet onafhankelijkheid die is er al geweest enkele jaren terug
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Ik ben absoluut geen voorstander van separatisme en nationalisme maar voor Schotland maak ik graag een uitzondering omdat zij niet gevraagd hebben om uit de EU te stappen en zij een eerlijke kans moeten krijgen om bij de Europese markt te kunnen blijven. Dit uiteen vallen van het VK hebben de Engelsen over zichzelf afgeroepen.
  • Mark Van Damme

    4 jaar geleden
    Uw kans gemist in 2014. Hier krijgen we zelfs die kans niet